Blog

Gastroenterita virală sau „răceala la stomac” 

Iarna suntem afectați de cele mai diverse boli, deoarece corpul nostru este devitalizat și prea puțin vitaminizat în lipsa fructelor și legumelor autohtone proaspete, iar sistemul imunitar este slăbit. Una dintre cele mai temute boli în orice anotimp și cele mai virale, este gastroenterita virală, sau „răceala la stomac” cum îi mai zice în popor.

 

Cum recunoaștem o „răceală la stomac” sau gastroenterita virală și virusurile implicate 

Gastroenterita virală se manifestă prin inflamația tractului digestiv, fiind o boală virală sezonieră extrem de contagioasă. Aceasta este cel mai frecvent cauzată de virusurile Rotavirus și Norovirus, precum și de Astrovirus și Adenovirus.  Mai mult →

E alegerea noastră să prevenim sau nu coronavirusul, întrucât nu există medicamente care să îl trateze.

Microbul nu înseamna nimic, terenul este totul!” a spus Claude Bernard , celebrul fiziolog francez, iar noi extrapolând în ziua de azi am putea spune: “Virusul nu înseamnă nimic, terenul este totul!

Fiecare persoană are mai multe virusuri în corpul lor și fiecare dintre noi am cunoscut o infecție virală la un moment dat. Din păcate suntem foarte puțin informați despre virusuri în general și despre cum ne putem proteja, iar cazul coronavirusului e o dovadă a acestui fapt.

Ce sunt virusurile, de fapt?

 Mai mult →

Evenimentul Verde pentru Sănătate a pornit din dorința de a atrage atenția oamenilor asupra stării lor de sănătate. Majoritatea dintre noi luptăm cu probleme precum oboseală, lipsă de energie, excesul de greutate, dureri de cap etc. fără să conștientizăm că acestea sunt efectele unui stil de viață haotic. De aceea, dacă ai nevoie de o motivație pentru a adopta un stil de viață sănătos, sau pur și simplu îți dorești să îmrățișezi mai multe informații despre nutriție, sport, meditație, somn de la specialiști în domeniu, îți recomand cu drag evenimentul Verde pentru Sănătate.
 

 Mai mult →

Vreți să ne numărăm din doi în doi sau din trei în trei să vedem cine va face cancer? Așa arată previziunile: 1 din 2 sau 1 din 3 oameni va face cancer în următorii 20 ani.
Este o boala nemiloasă, perfidă, cu un prognostic sumbru și cu tratamente foarte costisitoare. Nu ar fi mai ușor să o prevenim decât să încercam să o tratăm? Mai mult →

Am avut onoarea de a-i lua un interviu nutritionistei Brenda Davis din Canada, un renumit speaker international, specialist in nutritie clinica, specialist in nutritie de sanatate publica, co-autoare a 9 carti best-seller si… un om minunat, cald si foarte deschisa spre a darui. Multumesc mult: pentru ca am castigat un prieten, dar mai mult decat atat un model in domeniul meu profesional.

Publicată de Cabinet Nutritionist Dietetician Maria Varga pe Duminică, 22 Aprilie 2018

VegMed 2016 la Veggie Channel

Imi fac bagajele pentru ca maine plec la VegMed 2018 Berlin, unde voi avea ocazia de a-l reintalni pe dr Neal Barnard, dar si pe alti doctori promotori ai unei alimentatii sanatoase bazate pe dovezi stiintifice si care trateaza diferite boli cu ajutorul alimentatiei. Am mari sperante ca voi veni cu informatii noi aplicabile in cazurile pacientilor cu care lucrez.Puteti vedea mai jos un interviu acordat televiziunii Veggie Channel la conferinta VegMed de acum 2 ani.Spor la sanatate si la mancatul constient!https://www.veggiechannel.com/video/scienze-medicina-salute-alimentazione/vegan-nutritionist-romania-maria-varga

Publicată de Cabinet Nutritionist Dietetician Maria Varga pe Miercuri, 18 Aprilie 2018